Çarşamba, Eylül 03, 2014

Merhaba, misafir olduğum bir blogta yayınlanan ilk yazımla benim dünyama küçük bir yolculuğa başlayabilirsiniz.


Keyifli Depresyon kafası..

Depresyon, hayatımın anlamı vazgeçilmezim sizinle de paylaşmak istedim çok seversiniz. Hoş belki siz de çoktan tanıştınız ve bağımlı oldunuz bile.. Ne kadar şanslısınız siz de hüzünlü göz modunda etrafı seyrediyor olmalısınız. Ama bunun değerini bilmeden kurtulmaya çalışıyosunuz di mi.. 
Nasıl depresif ruh halinden kurtulabileceğiniz hakkında mutlaka bir şeyler okudunuz ya da bir tavsiye aldınız. Çok yanlış bir yoldasınız hemen bu tutumunuza bir son verin. Eminim bu yazıyı okurken bile kurtulmayı umuyorsunuz. 
Depresyonsuz hayat mı olur Allah aşkına diğer arkadaşlara da kötü örnek oluyorsunuz! 
Depresyona giremeyen talihsiz arkadaşlar siz kimseye kulak asmayın, hayatınızın deneyimine hazır olun. Size nasıl depresyona girileceği hakkında çok faydalı bilgiler vericeğim.

Öncelikle aşık olmalısınız ya da parasız olmak da bir seçenek. 
Işinizden memnun olmamanız da bir seçenek olabilir. 
Evinizi su basmadı mı? 
Laptopunuz çalındı? 
Bu da değilsee.. 
akıllı telefonunuz bozuldu ?
hatta bütün resimleriniz ve videolarınız uçtu gitti. 
Bunlardan hiçbiri değilse de üzülmeyin daha milyonlarca neden var.. 
Bir tane seçin başlıyoruz.. 

Şimdi size biraz obsesif ve karamsar hava katalım. 
Hep de sizi bulur dimi? 
Geldi mi üstüste gelir zaten.. 
Ama sizin tek istediğiniz bu durumun tam tersi olması başka hiçbirşey değil sadece buydu.. 
Ahh dünyanın en mutlu insanı siz olacaktınız!.. 
Bir süre boşluğa bakıp çaresiz hissetmeye çalışın.. 
Çok uçmayın geri dönüp okumanız gerekenler var daha.. Şu andan itibaren hep bu ritüel tekrarlanılacak unutmayın. Evde yolda işte okulda yemek yerken biri size bir şey anlatırken yani her durumda..
Başarılı olduysanız Dünyanız kararmaya başlamış olmalı. 
NURtopu gibi bir depresyonunuz oldu. Tebrikler...

Biraz da bunu keyifli hale getirelim. Teorik derslere uzun konuşmalara toplantılara girmeyin artık girsenizde birşey değişmeyecek zira depresyonun yanında dikkat dağınıklığı da hediyemiz. Eğlenceli şeyler yapabilirsiniz artık çok zamanınız var. 

Elinizde olmadan sürekli müzik dinlemek isteyeceksiniz. Müzik ruhun gıdasıdır. Iyiki bunalımdasınız bakın yoksa ruhunuz yeterli gıdasını alamayacaktı. 
Bütün şarkıları anlamlı bulduğunuzu farkettiğiniz o anı yaşadığınızda ne hissedeceksin bakalım. Hepsini sizin duygularınızı anlatmak için yazmışlar adeta.. 
Allah Allah.. 

Durmayın devam edin müzik ruhun gıdasıysa bir iki kadeh mey beynin gıdasıdır. Daha pürüzsüz çalıştırır. Oto-kontrol devre dışı kaldığında kendinizi bulursunuz. Dışarı çıkıp içmeyi deneyin. Böyle bir haldeyken bütün içkiler daha tatlı gelir. Bal gibi ohh.. 
Yalnız içmeyin arkadaşlarınızı dertlerinizle boğamanın tadını çıkarın.. Suyunu çıkarın.. Arasıra üstünüzü çıkarın ya da bırakın başkası çıkarsın. Siz dertten ne yaptığınızı biliyor musunuz kuzum? Hata yapmak size mahsus bir şey.. sonra anlatıp eğlenin. Hadi yine iyisiniz ne bunalımmış sizinki de arkadaş.. 
Daha yaratıcı olmanın size getirilerini kullanın. Evet öylesiniz şaşırmayın! Van Gogh kulağını keyfinden mi kesti bunalımdaydı yaratıcıydı. Sizde resim yapın. Muhtemelen yapamicaksınız. Boşverin bir Van Gogh resminin puzzlenı alın onu yapın. Tek başınıza bitirmenize izin vermezler herkes puzzle gördüğünde tamamlamak ister. Ama siz tamamlamayın. Başladığınız hiçbir işi tamamlamayın. 
Yoksa depresyonda kalama...
...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder